Užkandžiai

„Verandos“ virtuvėje sūdytos lašišos „Gravlax“
Patiekiama su grūdų duonele, naminiu kaparėlių majonezu, parmezano sūrio miltais, kedro riešutais

Sūrių užkandis
Patiekiamas su uogų džemu, riešutais, džiovintais vaisiais ir naminiais krekeriais.
- 🍷 Somelje rekomenduoja:
- Salasar carte azur cremant brut
- Torello finca can marti brut corpinnat
- Alus - Duvel

Šiltas cukinijų karpačas su pistacijomis, alyvuogių dribsniais ir gražgarstėmis
Pagardinta parmezano sūriu bei medaus ir riešutų užpilu
- Tinka ir vegetarams

Lengvai kepta argentinietiška jautienos filė
Patiekiama su burokėlių humusu, virtomis juodosiomis pupomis, svieste keptomis bulvytėmis, kaparėliais, perliniais svogūnėliais virtais balzaminiame acte, pagardinta prieskoninių žolelių aliejumi su čili

Traškios trijų sūrių spurgos
Itališkos mozarellos, brandinto čederio, kreminio sūrio rankų darbo spurgos traškioje plutelėje, patiekiamos su ilgo virimo naminiu pomidorų džemu

Sūdyta skumbrės filė su gaiviu agurkų pagardu
Patiekiama su svieste keptomis bulvėmis, naminiu jogurtu, gaiviu agurkų saldžiųjų svogūnų užpilu su
sezamų aliejumi, pagardinta ridikėliais, agurkais ir citrina

Lietuviškose prieskoninėse žolelėse marinuoto ir virto kalmaro užkandis
Patiekiamas su degintų paprikų kremu, naminiu kaparėlių majonezu, lietuviškuoju “čimi čiuri“ užpilu,
saldžiųjų žirnių ankštimis, pagardinta vytintais mažaisiais pomidorais bei kaparėliais ir alyvuogių dribsniais

Dūminė antienos filė su lengvai aštriu imbieriniu pasiflorų užpilu
Patiekiama su naminiu svogūnų džemu, kaliaropės salotomis, pagardinta šviežiomis uogomis ir
mangais

Krosnyje kepti rudieji pievagrybiai (portabello) su pelėsiniu sūriu
Patiekiama su skrudinta duonele

Degintas tunas su grūstais pipirais
Patiekiamas su marinuotais baltaisiais ridikais, naminiu kaparėlių majonezu, marinuotais agurkėliais, pagardintas skrudintų sezamų aliejumi su šalotiniais svogūnais

Naminė grūdų duonelė su sūdyta kilke ir karamelizuotais burokėliais
Patiekiama su marinuotomis morkomis, karamelizuotu pomidorų džemu, pagardinta graikišku jogurtu su krapais ir česnaku

Vytintų ispaniškų mėsyčių užkandis
Patiekiama su aštriomis marinuotomis alyvuogėmis, džiovintais pomidorais, naminiais krekeriais.
- 🍷 Somelje rekomenduoja:
- Delas cotes-du-rhone saint-esprit rouge AC
- Chateau du ballandreau AOC
- Alus - Bernard

Karštas „Camembert“ sūris su traškia plutele
Patiekiamas su raudonųjų serbentų džemu ir uogomis

Šiltas aštuonkojo užkandis su jūros šparagais
Patiekiamas su lietuviškų prieskoninių žolelių „Chimichuri“ su čili, šviežiais jūros šparagais, degintų paprikų kremu, pusiau džiovintais pomidorais ir ridikėliais
Somelje rekomenduoja:
- Domaine Servin Chablis
- Maison Champy Rully Chardonnay